feed-image  Benzi RSS

Maxima săptămînii

 „ Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decît cel care îl caută”                             N. Iorga

 

Attachments:
Download this file (dsp_comisie_curte_2014.doc)dsp_comisie_curte_2014.doc[ ]41 Kb03/24/14 08:04

va fi desemnată în cadrul campaniei de salubrizare de primăvară. Pentru participare la ediția anului 2014 a concursului  municipal, doritorii se pot înregistra: prin intermediul paginii web oficiale a Primăriei (www.chisinau.md); prin expedierea unui e-mail la adresa Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. ; prin telefon, contactînd pretura de sector (022 442056), pînă în data de 25.04.2014.

În acest context, prin dispoziția pretorului sectorului Rîșcani nr.50 din 7 martie 2014 a fost constituită Comisia de lucru pentru evaluarea celei mai curate curți din sectorul Rîșcani, care se va deplasa în sector pentru desemnarea învingătorilor, în perioada 28.04.2014 – 02.05.2014.

 

Amintim că la concurs pot participa locatarii care domiciliază într-un bloc de locuințe, sau mai multe blocuri locative ce formează o curte, prin instituirea unui Grup de inițiativă, format din 2-3 persoane din fiecare bloc locativ, indiferent de forma de proprietate și administrare (APLP; ACC; CCL, departamental, ÎMGFL).

Conform Regulamentului privind Concursurile municipale ”Cea mai curată curte din orașul Chișinău” și ”Cea mai curată localitate din componența municipiului Chișinău”, desfășurate de către Primăria municipiului Chișinău în cadrul campaniei de salubrizare de primăvară-2014, aprobat prin dispoziția Primarului general al municipiului Chișinău nr.113-d din 28.02.2014, criteriile de care se va ține cont la aprecierea candidaților la concursuri sînt următoarele:

a)Aspectul estetic al blocului;

b)Starea geamurilor de la scări;

c)Starea uşilor din scări, a camerelor de acumulare a deşeurilor menajere, precum şi a subsolurilor;

d)Aspectul intrărilor în scările blocurilor locative ale subsolurilor;

e)Geamurile din demisoluri;

f)Starea sanitară a scărilor blocului locativ;

g)Curăţenia în încăperile din subsolul blocului locativ;

h)Starea acoperişului blocului locativ;

i)Curăţenia copertinelor blocului locativ;

j)Curăţenia din preajma blocului locativ, inclusiv a terenului de acumulare a deşeurilor menajere (în cazul în care acesta există);

k)Renovarea (reparaţia şi vopsirea) băncilor de odihnă, a elementelor de joacă pentru copii, a terenurilor pentru uscarea rufelor şi bătutul covoarelor.

Cîștigătorii concursului vor beneficia de lucrări, în valoare de pînă la 100 mii lei, pentru amenajarea curților, din contul bugetului municipal pe anul 2014.

Pentru deținătorii locului I Direcția generală locativ-comunală și amenajare va instala un teren de joacă pentru copii cu elemente performante în valoare de 100 mii lei.

Pentru deținătorii locului II Direcția generală transport public și căi de comunicație, Î.M. ”Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Î.M. Rețelele electrice de iluminare ”Lumteh” vor efectua lucrări de amenajare a curților în valoare de pînă la 75 mii lei.

 

Pentru deținătorii locului III Direcția generală transport public și căi de comunicație, Î.M. ”Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Î.M. Rețelele electrice de iluminare ”Lumteh” vor efectua lucrări de amenajare a curților în valoare de pînă la 50 mii lei.