feed-image  Benzi RSS

Somații / Scrisori recomandate

Maxima săptămînii

 „ Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decît cel care îl caută”                             N. Iorga

 

Inspectăm având grijă de siguranța vieții Dumneavoastră

   Ca urmare a exploziei produse în blocul locativ din bd. Moscova, 11/5, în seara zilei de 6 octombrie 2018, în scopul oferirii unei siguranțe locuitorilor din sector, în zilele de 10/11.10.2018, angajații Secției locativ-comunală a Preturii au contactat telefonic locatarii din sector și gestionarii

blocurilor locative (ÎMGFL nr.17-23, APLP, ACC), colectând de la gestionarii blocurilor locative informația privind cazuri de ținere a buteliilor de gaz în apartamentele gestionate de către aceștea. Totodată, pe parcursul acestor zile, unii locatari au telefonat la Pretură denunțând singuri cazuri de acest gen.

   În contextul celor enunțate mai sus, în data de 11.10.2018, Pretorul Nicolae Balaur, însoțit de vicepretorul Vasile Meriacre, reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri și Inspectoratului de Poliție și gestionarul blocului locativ, a inspectat mai multe adrese din sector, ajungând și la ușa blocului locativ din bd. Grigore Vieru, 26, denunțat pentru ținerea buteliei de gaz lichefiat. La fața locului, cele relatate s-au adeverit. Proprietarul apartamentului a recunoscut utilizarea buteliei de gaz. 
   Verdictul a fost dat. Prescripția a fost îmânată proprietarului, acesta urmând să se conformeze prevederilor acesteia. 
   Astfel, cei cu ,,musca pe căciulă” au la dispoziție 2 zile pentru a evacua buteliile pe care le au în gestiune și le folosesc neadecvat, punând, astfel, în pericol vieți omenești. În caz de neconformare, potențialii proprietari de apartamente riscă amenzi usturătoare, cu evacuarea forțată a buteliilor din apartamentele acestora.
   În atenția tuturor concitadinilor! 
   Neascultarea, indiferența, iresponsabilitatea ucide ... Prudența e jumătate din viața noastră sau chiar viața întreagă!