Intensificăm măsurile de control În cadrul sedinței...

Pretura Sectorului RâșcaniIntensificăm măsurile de control În cadrul sedinței săptămânale a serviciilor din sector, Pretorul Vlad Melnic a solicitat factorilor de decizie intensificarea măsurilor de control în vederea menținerii stării sanitare...

Pretura Sectorului Râșcani

Intensificăm măsurile de control

În cadrul sedinței săptămânale a serviciilor din sector, Pretorul Vlad Melnic a solicitat factorilor de decizie intensificarea măsurilor de control în vederea menținerii stării sanitare a sectorului și totodată, aplicarea de sancțiuni celor care ignoră prevederile legale și normele în vogoare.
Ca urmare, în data de 24.02.2021, entitatea publică, în comun cu Inspectoratul de Poliție sectorul Rîșcani, a efectuat raiduri în sector, constatând ...81 de contravenții, inclusiv persoane juridice, în baza art.181 (menținea ordinii sanitare) Cod Contravențional al Republicii Moldova, care au fost transmise spre examinare Comisiei administrative de pe lîngă Pretura de sector.
Pe această cale, continuăm să informăm cetățenii despre necesitatea menținerii stării sanitare a teritoriului aflat în gestiune/posesie.
Atenționăm! Vor urma controale inopinate cu amenzi pentru cei care nu respectă și nu păstrează curățenia în spațiile publice.

PS: Articolul 181 din Codul Contravențional prevede pentru încălcarea regulilor de asigurare a curățeniei în localitățile urbane şi rurale, în modul stabilit de autoritatea administrației publice locale, amendă de la 18 la 36 de unități convenționale aplicată persoanei fizice sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore. Persoanele juridice vor lua o amendă de la 60 la 180 unități convenționale.
Pretura Sectorului Râșcani Vlad Melnic, Dorin Ciurea, Oleg Suslov, Сергей Дойна, Mihail Furculiță

See MoreNo photo description available.No photo description available.May be an image of 1 personNo photo description available.+2