Atelier de creare a mărțișoarelor tradiționale

Atelier de creare a mărțișoarelor tradiționale
La data de 27 februarie, 2023, în incinta IPLT „Ion Creangă”, s-a desfășurat un atelier de creare a mărțișoarelor tradiționale. Mai mulți elevi, membri ai cercului de croșetare și broderie condus de doamna Maria Lupu, au învățat și au confecționat mărțișoare de tip sferic împreună cu Mariana Dobzeu - interpretă de muzică populară, creatoare de piese vestimentare croșetate și Felicia Nevodaru - specialist superior al Secției cultură, tineret și sport a Preturii sectorului Rîșcani.
Atelierul, organizat la inițiativa Preturii sectorului Rîșcani, are drept scop familiarizarea tinerii generații cu meșteșugurile tradiționale, mai cu seamă că „Mărțișorul” este un simbol al culturii tradiționale și a fost inclus în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității, în anul 2017.
O parte din mărțișoarele confecționate de elevii liceului „Ion Creangă” vor fi oferite în dar locuitorilor sectorului în data de 1 martie, cu prilejul deschiderii celei de-a 57-a ediții a Festivalului Internațional ”Mărțișor”, iar celelalte vor împodobi clasele și casele micilor meșteri-creatori de mărțișoare.
Mai multe detalii despre atelierul care a avut loc puteți afla miercuri, 1 martie în cadrul emisiunii „Telematinal” difuzat la postul de televiziune TVR Moldova.
Aducem sincere mulțumiri administrației IPLT „Ion Creangă” pentru frumoasa colaborare precum și echipei de filmare - TVR Moldova și sperăm că lecția pe care au primit-o copiii să îi motiveze să promoveze adevăratele valori culturale ale neamului!