Monitorizăm executarea lucrărilor în cadrul proiectelor din sector

Monitorizăm executarea lucrărilor în cadrul proiectelor din sector
Astăzi, 08.12.2022, Pretorul sectorului Rîșcani, dl Vlad Melnic, și vicepretorul dl Oleg Suslov, au vizitat diverse proiecte de infrastructură din sectorul administrat, inclusiv reabilitarea străzilor și a trotuarelor, reparația curților blocurilor de locuințe, reabilitarea parcurilor, etc.
În cadrul vizitei a fost verificată starea de lucruri la executarea lucrărilor de coservare a proiectelor multianuale, calitatea şi securitatea lor.
Lucrările au fost conservate pe perioada de iarnă și vor fi continuate în primăvara anului viitor pe următoarele străzi:
- str. Nicolae Dimo;
- str. Dumitru Rîşcanu;
- str. Tudor Vladimirescu;
- str. Braniştii.
Astfel, pe str. Nicolae Dimo anul viitor vor continua lucrările de reparație a trotuarelor pe ambele direcții de deplasare. Actualmente, sunt executate 40% de lucrări de amenajare trotuarelor, în perimetrul str. A. Russo - Parcul „Șipca” parțial sunt schimbate bordurile, aplicat pavaj, amenajate accese în curțe blocurilor locative și amenajate locuri de parcare. Pentru a nu perturba traficul rutier la intersecția str. A. Russo - N. Dimo, este amenajat un „buzunar”, unde vor staționa mașinile care descarcă marfă pentru magazinele din preajmă.
Pe strada Dumitru Rîşcanu sunt executate 25% de lucrări. Este vorba despre tronsonul Tudor Vladimirescu – Andrei Saharov, sunt schimbate bordurile, amenajate trotuare, parțial asfaltată părtea carosabilă, amenajate parcări.
Proiectul de reamenajare a trotuarelor din str. Tudor Vladimirescu este executat în 50% şi prevede efectuarea lucrărilor de reamenajarea trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu (cuprinsă de la str. Andrei Doga, până la str. Nicolae Dimo).
Pe str. Braniştii sunt executate 95% de lucrări de amenajare a trotuarelor şi 50% de amenajare a parcărilor. Lucrările vor continua anul viitor, totodată, vor fi executate lucrări de asfaltare a părții carosabile.
Fiecare proiect se realizează pentru locuitorii și oaspeții orașului!