Redenumirea monumentului În conformitate cu decizia Consiliului...

Pretura Sectorului RâșcaniRedenumirea monumentului În conformitate cu decizia Consiliului municipal Chișinău nr. 8/14 din 18 iunie 2020, monumentul din str. Ierusalim colț cu bd. Gr. Vieru a fost redenumit, din ”Memorialul victimelor pogromului...

Redenumirea monumentului În conformitate cu decizia Consiliului...
Pretura Sectorului Râșcani

Redenumirea monumentului
În conformitate cu decizia Consiliului municipal Chișinău nr. 8/14 din 18 iunie 2020, monumentul din str. Ierusalim colț cu bd. Gr. Vieru a fost redenumit, din ”Memorialul victimelor pogromului evreesc din 1903” în ”Memorialul victimelor ghetto-ului din Chișinău”. La baza redenumirii, solicitarea AO ”Comunitatea Evreiascaă din Republica Moldova” și avizul pozitiv al Academiei de Științe a Moldovei, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. De asemenea, monumentul a fost inclus în Registrul monumentelor de for public, de categoria B, din sectorul Râșcani.
Reamintim că monumentul ”Memorialul victimelor ghetto-ului din Chișinău” a fost edificat în scopul cinstirii memoriei victimelor evenimentelor dramatice din istoria poporului evreu la Chișinău.

Image may contain: plant, tree, outdoor and nature