Săptămânal, raportăm despre implementarea în raza...

Pretura Sectorului RâșcaniSăptămânal, raportăm despre implementarea în raza sectorului Râșcani a proiectelor investiționale. ”Salubrizarea râului Bîc, de la stada Feredeului până la strada Mihai Viteazul”, cu sursa de finanțare din bugetul...

Săptămânal, raportăm despre implementarea în raza...
Pretura Sectorului Râșcani

Săptămânal, raportăm despre implementarea în raza sectorului Râșcani a proiectelor investiționale. ”Salubrizarea râului Bîc, de la stada Feredeului până la strada Mihai Viteazul”, cu sursa de finanțare din bugetul municipal, este unul din cele 24 de proiecte monitorizate de către entitatea publică. Situația de azi, la proiectul de referință este îmbucurătoare, lucrări realizate în proporție de 70 la sută.
În acest context, distribuim articolul la subiectul de referință de pe pagina Primarului General, Iv Ceban.

Image may contain: tree, plant, bridge, outdoor, nature and waterImage may contain: tree, bridge, plant, outdoor, nature and waterImage may contain: sky, tree and outdoorImage may contain: tree, sky, outdoor, nature and waterImage may contain: sky, tree, outdoor, nature and water+21Iv Ceban

Astăzi ‼️
Cum arată râul Bîc după ce a început a fi curățat.
Lucrările de curățare a albiei râului Bîc, în perimetrul str. Petru Rareș - str. Feredeului, pe o l...ungime de 2,3 kilometri sunt realizate în proporție de 70 la sută.

Până în prezent, pe această porțiune a fost scos nămolul din râu și curățată vegetația care a crescut în albie și pe malurile râului. Actualmente, nămolul evacuat este stocat pentru câteva zile pe mal, după care este transportat la o platformă destinată recultivării ulterioare.

După realizarea lucrărilor, antreprenorul desemnat în bază de concurs, va continua intervenția de curățare a albiei râului Bâc, pe tronsonul str. Petru Rareș - str. Mihai Viteazul.

Costul total al lucrărilor pe cele două tronsoane este de cca. 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal, iar termenul de realizare este de 1,5 luni.

See More