Strada Albișoara din sectorul Râșcani urmează să intre în...

Pretura Sectorului RâșcaniStrada Albișoara din sectorul Râșcani urmează să intre în reparație. Astăzi, 18.06.2020, la fața locului, grupul de lucru mixt pentru examinarea stării rețelelor tehnico-edilitare. Un pas important în vederea utilizării...

Strada Albișoara din sectorul Râșcani urmează să intre în...
Pretura Sectorului Râșcani

Strada Albișoara din sectorul Râșcani urmează să intre în reparație. Astăzi, 18.06.2020, la fața locului, grupul de lucru mixt pentru examinarea stării rețelelor tehnico-edilitare. Un pas important în vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare. Pentru mai multe detalii la subiect, citiți articolul de referință.

Image may contain: one or more people, people standing, tree, grass, plant, outdoor and natureImage may contain: one or more people, people standing, tree, plant, grass, sky, outdoor and natureImage may contain: 1 person, standing, tree, grass, child, shoes, sky, outdoor and natureImage may contain: 2 people, people standing, beard and outdoorIv Ceban

Grupul de lucru creat din care fac parte reprezentanţii tuturor gestionarilor de reţele, dar şi ai serviciilor municipale, vor examina starea reţelelor tehnico-...edilitare pe mai multe străzi din capitală, inclusiv Albişoara, stradă care urmează să intre în reparaţie. Astăzi membrii grupului au fost la fața locului.

În 3 zile, fiecare gestionar urmează să prezinte planurile investiţionale de durată pe anumite străzi, iar pentru str. Albişoara va fi prezentată starea actuală a reţelelor existente şi necesitatea de reparaţii sau reamplasare a acestora.
Lucrările de reparaţie a str. Albişoara urmează să înceapă, după încheierea contractului cu antreprenorul general desemnat de către Î.S. "Administraţia de Stat a Drumurilor". În acest scop sursele financiare au fost alocate de către guvern.

Primăria Chişinău urmează să efectueze lucrările ce ţin de amenajarea trotuarelor, instalarea iluminatului public, curăţarea canalizării pluviale şi a albiei râului Bîc, pentru a evita inundaţia străzii la căderea precipitaţiilor.

Actualmente municipalitatea identifică surse financiare pentru schimbarea unor porţiuni de ţevi de apă şi canalizare, pe unele tronsoane din str. Albişoara.

Înainte de a începe reparaţia unei străzi, este nevoie de a cunoaşte care este situaţia reţelelor tehnico-edilitare dar şi alte aspecte, pentru a nu stopa ulterior lucrările de reabilitare şi pentru a cheltui eficient sursele financiare.
Lucrările tuturor serviciilor trebuie să fie coordonate şi organizate.

Doar conlucrând, comunicând şi acţionând planificat şi responsabil, vom avea străzi reparate calitativ, pe care nu va mai trebui de intervenit mulţi ani.

See More